Venstertijden Gemeente Groningen

 

groningen-ugl

De binnenstad is een klein gebied dat wordt gebruikt door een grote en diverse groep mensen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk gebruik kan maken van deze binnenstad heeft de Gemeente Groningen de taak om het wonen, werken en verblijven van al deze mensen optimaal te laten verlopen. Binnenstadslogistiek is essentieel voor de bevoorrading van winkels en horeca in de stad, maar kan ook voor hinder zorgen voor andere gebruikers.

Venstertijden zijn ervoor om de binnenstadslogistiek te bundelen in een beperkt tijdsvak, zodat de hinder wordt geminimaliseerd. Momenteel wordt de handhaving van de venstertijden door Stadstoezicht uitgevoerd, alleen kan deze niet altijd op elke plek in het gebied aanwezig zijn. Er kan hierdoor niet volledig effectief worden gehandhaafd op de naleving van de venstertijden in de stad.

Vanuit de Gemeente Groningen en het Urban Gro Lab is de SAC benaderd om uit te zoeken hoe er ten alle tijden kan worden gehandhaafd op de venstertijden en hoe dit proces zo veel mogelijk kan worden gedigitaliseerd. De SAC adviseert de Gemeente Groningen over de mogelijkheden, beperkingen en consequenties van gedigitaliseerde handhaving van de venstertijden.

Projectduur: Juli 2016 – Oktober 2016

Studentadviseurs: Jorrit Albers, Daniël Ghobrial & Jesse Zwiers

 

Jorrit

Jorrit Albers

daniel

Daniël Ghobrial

 

JesseZ

Jesse Zwiers